Често задавани въпроси

Тук може да намерите отговори на най-често задаваните въпроси във връзка с изготвянето и реализирането на хранителни режими, диети и трнеировъчни режими. Ако не виждате отговор на въпроса, който Ви вълнува се консултирайте с мен.

Често задавани въпроси за хранителни и тренировъчни режими

Колко бързо мога да постигна резултати?


При положение че диетата е добре планирана и стриктно изпълнявана то резултати трябва да настъпят до 10-ден.
Що се касае до постигане на крайните цели то в зависимост от конкретната ситуация са необходими между 2 и 6 месеца. Важно е да имате предвид че темпа на промяна не е еднакъв във времето. По правило в началото имаме изразен ход, който колкото повече се приближаваме до целта намаля. Това е така защото тялото се адаптира и стабилизира при новите условия.
Мога ли да отслабна само чрез хранителен режим - без да тренирам?


Отговорът е категорично "Да". Но резултата би бил още по-впечатляващ ако се комбинира със спорт или засилена активност. Допълнителен бонус към тази комбинация е това че ако спортувате калорийният дефицит може да се намали. Съответно ако сте ценител гастроном това ще представлява по-малко предизвикателство за Вас и съответно шансовете за успех за по-големи.
Има ли опасност да ми стане нещо ако твърде бързо свалям килограми?


Да - има такава вероятност при екстремно гладуване.
Счита се че 1,5 - 2 кг отслабване на седмица е здравословно. Ако имате голямо наднормено тегло няма проблем и да е по-голямо темпото защото значителна част от това тегло е вода.
Каква информация Ви е необходима за да ми изготвите хранителен режим?


Информацията, която ми е необходима за да Ви изготвя хранителен режим е подробно описана във формуляра "консултация".
Като цяло ми е необходима доста изчерпателна картина за моментното Ви състояние, хранителните Ви навици, целите Ви, здравословното Ви състояние и т.н.
Колко време трябва да спазвам хранителният режим след като съм постигнал резултата?


Всъщност след като постигнете резултата няма причина да спазвате същият режим. Необходим Ви е нов за поддържане на целите. Т.е. ако целите са били да се отслабне то режима е бил на калориен дефицит. След като са постигнати целите трябва да се изчисли баланса, така че да няма нито дефицит нито свръхприем.
Мога ли да се храня както преди след като постигна целите?


Нашите тела са динамични интелигентни машини, които се адаптират според условията. Съответно ако след като постигнете целите се върнете към старите хранителни навици то и тялото Ви ще Ви последва. Затова и моето разбиране при работата с клиентите е че изготвям един режим до постигане на целите и втори за поддръжка на резултатите.
Ако пропусна хранене мога ли да наваксам чрез следващото?


Едно отклонение няма да даде драматичен резултат и ще се тушира с лекота при последващо спазване на режима.
Алкохола пречи ли на хранителният режим и на постигането на целите?


Да - много. На практика няма полезно количество алкохол от какъвто и да е вид. Алкохола официално се води токсин - като такъв той ангажира черният дроб с преработката и изхвърлянето от организма. Тази препработка отнема 24 часа за пълно изчистване. Това значи че през този период усвояването на храната Ви е компрометирано.
Ако оставим на страна токсичността на алкохола, то най-малкото зло е че той е много калоричен и променя профила на хранителният Ви баланс за деня.
Може ли в определен ден да се прави свободно хранене, така нареченият "мръсен" ден?


Едно хранене - да! Но цял ден - не!
И то все пак в някакви рамки.
Един ден неконтролирано хранене ще има сериозно негативно отражение върху режима Ви.
Мога ли сам да изчисля хранителен режим?


Бихте могли, но за целта е необходимо да калкулирате внимателно хранителните стойности на всяко ястие и елемент от диетата си.

Тук можете да видите таблица с хранителните стойности на основни храни и продукти.

КОНСУЛТАЦИЯ

Контакти

За да започнем комуникация за постигането на Вашите цели моля ползвайте формуляра за безплатна консултация

  • White Facebook Icon

© 2019 Красимир Петров