“Капаните” на хранителния режимКои са капаните на един хранителен режим, в които попадат често хората, които не само ги препъват, но и често ги отказват от това, да следваш мечтата си да влязат в желаната форма. Всъщност капани няма. Истината е, че това което често се оказва препъни камъка на пътя, е липсата на добра организация на човека. Аз много пъти съм чувал репликата от своите клиенти, че ”не могат да спазват режима си защото няма откъде да си набавят храната включена в режима” или “ нямат време да се занимават”.

Когато човек се придържа към един хранителен режим, той трябва да яде определени неща, приготвени по определен начин, в определено количество и в определен час. Всъщност това не е сложна мисия, но изисква човек да си отдели поне 2 часа време- 1 час да си напазарува и 1 час да си приготви храната. Когато храната е приготвена, се разпределя по кутии, предварително претеглени грамажи и просто си я взимаш за през деня. Когато се създаде този навик, човек си спестява време, но и излишно напрежение от това, да мислиш ”сега какво ще ядеш”. Когато оставиш нещата да стигнат до “сега какво ще ядеш” често това което ядеш не е това което трябва да ядеш, навярно не е и когато трябва да ядеш. А това е един от преките пътища към наднорменото тегло и влошеното здравословно състояние, защото е навик, с който сме свикнали. А навиците са онова което правим с най-голяма лекота и всеки ден.

Аз в своята кариера съм видял и още един път, който със сигурност води човека към наднорменото тегло и това е когато човек се храни нередовно и безразборно. Много често мои клиенти в предварителните ни разговори споделят, че се хранят около 2 пъти дневно, веднъж на обед и веднъж вечер. Не закусват, но затова път обилно наваксват на вечеря. Когато човек е свикнал да се храни така, той изпитва няколко неудобства- не се чувства добре, има липса на енергия, хронично е изморен, метаболизмът не работи добре, поради което човекът има наднормено тегло, а много често даже и затлъстяване, храносмилането е лошо, коремът е тежък и подут, не рядко има и някакви заболявания- гастрит, колит, диабет, хипертония. В случаите които човек преосмисли нещата и вземе правилно решение да преподреди навиците си, всички тези симптоми изчезват. Защо се получава така? Защото тялото се възстановява и започва да работи правилно, така както ни е присъщо.

Много често когато човек види хранителния си план, който включва обичайно 4-5 хранения през деня изпада в паника че това е много и той няма да може да се справи или че ще му дойде много толкова храна. Тези притеснения винаги се оказват неоснователни, защото когато човек започне да се придържа към този режим, той се убеждава, че се чувства добре, когато се храни правилно, не се чувства гладен и дискомфорта който е имал преди е изчезнал.

Кога хранителния режим е успешен? Отговора е, когато човек го харесва и го спазва. Една от причините моите режими да бъдат успешни, е в това, че аз винаги ги правя индивидуално, съобразени с предпочитанията на всеки мой клиент към храната, която харесва. Когато нещата се правят по този начин, човек не усеща затруднение и недоволство от това да спазва хранителния си режим, а това води до успешни резултати в 100% от случаите.

За да завърша, ще направя коментар на въпроса сложно ли е да се спазва хранителен режим? Категорично не е сложно. Просто е необходимо човек да има желание, малко воля и добра организация. Другото идва по пътя, който само в началото изглежда труден. Когато създадем в ежедневието си добри и полезни навици, добрата форма няма да бъде за нас цел, а начин на живот.

КОНСУЛТАЦИЯ

Контакти

За да започнем комуникация за постигането на Вашите цели моля ползвайте формуляра за безплатна консултация

  • White Facebook Icon

© 2019 Красимир Петров