Как да приготвим идеалните овесени палачинки

Updated: Mar 30

Овесените палачинки са една от най-простите, икономични откъм продукти и с висока хранителна стойност рецепти, които са идеални за всеки хранителен режим. Приготвянето им е сравнително лесно и в тази статия ще дам изчерпателно обяснение на начина на пригитвянето им.


И така.... Какво ни е необходимо? *яйца- 1 цяло и 4 белтъка *100 грама овесени ядки *щипка сол *30-50 милилитра вода *мощен блендер. Като съотношението на овесените ядки и яйцата може да се съобрази според вашия хранителен режим.


Първо в блендера слагаме яйцата, а след това добавяме овесените ядки и солта.

Включваме първо на по-слаба скорост, а след това увеличаваме на максимална скорост и пасираме, докато се получи гладка смес. Когато е готова, прехвърляме я в друга каничка.


Започваме да правим палачинките в предварително добре загрят тиган. Препоръчвам да използвате хубав тиган с керамично или тефлоново покритие. Така може да приготвяте палачинки без да използвате допълнително мазнина.


Важен момент е да наблюдавате дали сместа се сгъстява. Това се получава защото овесените ядки поемат от течността и набъбват, сместа става гъста и палачинките се оформят трудно. Когато забележите, че сместа се сгъстява, добавяте малко вода и разбърквате.


В тигана изливаме малко от сместа и оформяме палачинката, която изпичаме от двете страни.

От тази пропорция спокойно може да приготвите 5-6 палачинки.

Освен вода, която е най-препоръчителния вариант, може да изполвате за разреждане мляко или ядково мляко.

КОНСУЛТАЦИЯ

Контакти

За да започнем комуникация за постигането на Вашите цели моля ползвайте формуляра за безплатна консултация

  • White Facebook Icon

© 2019 Красимир Петров