Каква е цената на диетичното хранене?

Скъпо ли е диетичното хранене т.е. храненето по предписан режим, който да е съобразен с постигането на нашите резултати? Много често ще чуете твърдения от рода на „Аз не мога да си позволя да се храня здравословно, защото е много скъпо“. Истината е, че всъщност храненето по режим изобщо не е толкова скъпо. Интересното е, че заблудата относно цената на диетичното и здравословно хранене битува поголовно и много хора вярват в нея и автоматично отхвърлят идеята да опитат, без дори да се замислят дали действително е толкова скъпо. Всъщност освен, че всеки може да си позволи правилно и здравословно хранене, то отнема обичайно и много малко време за приготвяне на храната, така че може да се изненадате от ползите които хранителния режим може да ви даде:

1 - бързо

2 - вкусно

3 - икономично

4 - полезно


Как се получава така?

Всъщност ние често пазаруваме безразборно неща, които в момента ни харесват и когато не сме предвидили точно какво ще купим, се оказва че купуваме много излишни неща, които правят огромна сметка на касата в магазина. А изяждаме ли всичката тази храна? Не винаги. Често изхвърляме неща които сме купили, не сме доизяли и са застояли или са ни омръзнали.


Не така стоят нещата когато говорим за хранителен режим. Там ние имаме предвидената храна за 7 дни и ние пазаруваме по списък и по грамаж и знаем точно какво и колко трябва да купим. Нямаме хаотично пазаруване на неща, които са ни „хванали окото“ в момента. Накрая се оказва, че седмичната сметка за храна е излязла доста икономично. Прекрасно, нали? Нека сега да разгледаме цената на едно еднодневно меню по моя диета. Тук давам примерен режим за 1 ден за мъж, който активно спортува:

5 яйца и 100 гр овесени ядки, 100 гр ориз, 200 гр картофи, 400 гр месо, 500 гр салата по избор, 30 гр фъстъчено масло или сурови ядки, 1 доза суроватъчен протеин.

Нека да сметнем цената на тези продукти:

Яйца- средна цена около 25 стотинки за брой, общо 1.25 лв.

Овесени ядки- средна цена 1.80 за 500 гр, общо 35 стотинки

Ориз- средна цена 2 лв за килограм, общо 20 стотинки

Картофи-средна цена 1.20 лв за кг, общо 25 стотинки

Месо –средна цена 8 лв за кг, общо 3 лв

Фъстъчено масло- средна цена 10 лв кг- 30 стотинки

1 доза протеин- около 1 лв

Салата- средно 2 лв за деня в зависимост от вида на зеленчуците


Когато сумираме цената на всички продукти, получаваме 8.35 лв за деня. В зависимост от вида на продуктите, включени в режима, цената може да варира, но това е един икономичен вариант, който много хора биха могли да си позволят.


За допълнителни въпроси и при желание да поръчате персонален хранителен режим, не се колебайте да се свържете с мен.

110 views

КОНСУЛТАЦИЯ

Контакти

За да започнем комуникация за постигането на Вашите цели моля ползвайте формуляра за безплатна консултация

  • White Facebook Icon

© 2019 Красимир Петров